|
jabolk |
|
moke |
|
masla |
|
kvasa |
|
sladke smetane |
|
nastrgane limonine lupinice |
|
sladkorja |
|
jajci |
|
soli |
|
že pripravljenega sladkornega obliva |
jabolka, moka, kvas
Kvas nadrobimo in gladko zmešamo s sladko smetano. Presejani moki dodamo stopljeno in ohlajeno maslo, kvas, limonino lupinico, sladkor, stepeni jajci in sol. Vse dobro pregnetemo in pustimo počivati 10 minut. Umita jabolka narežemo na krhlje.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Testo znova pregnetemo, na pomokani delovni površini ga zvaljamo in razrežemo na 8 cm velike kvadrate. Na vsak kvadrat položimo jabolčni krhelj, testo prepognemo in robove dobro stisnemo.
Žepke zložimo na pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Ohlajene žepke oblijemo s sladkornim oblivom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.