|
belega okroglozrnatega riža |
|
mleka |
|
soli |
|
kvasa |
|
moke |
|
rozin |
|
masla |
|
sladkorja |
|
ruma |
|
neškropljena limona |
|
jajca |
|
olje |
|
žlici sladkorja v prahu za posip |
Miške iz riža
Mleko zavremo, solimo, dodamo riž in ga počasi skuhamo, da popije vse mleko in ostane še malo lepljiv. Nato ga pustimo, da se ohladi.
Medtem v manjšo skledo damo nekaj žlic tople vode, vanjo nadrobimo kvas, primešamo 3 žlice moke in dobro zmešamo. Skledo pokrijemo in damo na toplo, da zmes naraste na dvojno količino. V drugi skledici rozine najmanj 20 minut namakamo v topli vodi.
V veliko skledo stresemo riž, na sredini naredimo jamico, vanjo vlijemo stopljeno maslo, dodamo sladkor, dobro odcejene in ožete rozine, rum in nastrgano limonino lupinico. Vse dobro premešamo, nato postopoma vmešamo vsako jajce posebej, vzhajan kvas in nazadnje še moko. Testo dobro pregnetemo in ga v pokriti skledi postavimo na toplo, kjer naj vzhaja približno 1 uro.
V posodi segrejemo olje in vanj z žlico postopoma polagamo za oreh velike kroglice. Med cvrenjem jih obrnemo, ko so z vseh strani zlato ocvrte, jih s penovko poberemo iz olja in damo na papir za peko, da se odcedijo. Potresemo jih s sladkorjem in ponudimo še tople.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.