Rižev narastek z rozinami in kandiranim sadjem

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižev narastek z rozinami in kandiranim sadjem
Sestavine
Št. oseb
italijanskega riža za rižote
mleka
soli
sladkorja
sladkorja z burbonsko vaniljo
drobnih zlatih rozin
na drobno zrezanega kandiranega sadja
masla
jajca
ruma
belih drobtin

Opis

riž za rižote, mleko, sladkor, kandirano sadje....

Priprava

V posodi zavremo 2 dl vode in mleko, solimo, dodamo sladkor in rozine. Ko zavre, vsujemo riž, dodamo 1 žlico masla, premešamo in kuhamo približno 12 minut, da se riž skuha. Ko je riž kuhan, ga pustimo, da se malo ohladi.

Venčni model namažemo z maslom in potresemo z drobtinami. Če uporabimo silikonski model, to opustimo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Rumenjake ločimo od beljakov in beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg.

Mlačnemu rižu primešamo vaniljin sladkor, kandirano sadje, rum in rumenjake, nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg. Zmes stresemo v model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut, da se narastek svetlo zapeče. Pečen narastek zvrnemo na krožnik in ponudimo še toplega ali ohlajenega.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.