|
italijanskega riža za rižote |
|
mleka |
|
soli |
|
sladkorja |
|
sladkorja z burbonsko vaniljo |
|
drobnih zlatih rozin |
|
na drobno zrezanega kandiranega sadja |
|
masla |
|
jajca |
|
ruma |
|
belih drobtin |
riž za rižote, mleko, sladkor, kandirano sadje....
V posodi zavremo 2 dl vode in mleko, solimo, dodamo sladkor in rozine. Ko zavre, vsujemo riž, dodamo 1 žlico masla, premešamo in kuhamo približno 12 minut, da se riž skuha. Ko je riž kuhan, ga pustimo, da se malo ohladi.
Venčni model namažemo z maslom in potresemo z drobtinami. Če uporabimo silikonski model, to opustimo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Rumenjake ločimo od beljakov in beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg.
Mlačnemu rižu primešamo vaniljin sladkor, kandirano sadje, rum in rumenjake, nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg. Zmes stresemo v model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut, da se narastek svetlo zapeče. Pečen narastek zvrnemo na krožnik in ponudimo še toplega ali ohlajenega.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.