Bananin sufle

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bananin sufle
Sestavine
Št. oseb
masla
moke
mleka
banane
sladkorja
limoninega soka
beljaka
soli
jajca
masla za mazanje modelčkov
rjavega sladkorja za posipanje modelčkov

Opis

Sestavine za 6 do 8 porcij: moka, banane, jajca, limonin sok...

Priprava

V kozici stopimo maslo, dodamo moko, premešamo in med mešanjem postopoma prilijemo mleko. Kuhamo in mešamo, da dobimo gosto kremasto bešamelno omako, ter odstavimo.

Banane olupimo in narežemo, dodamo sladkor in limonino lupino ter zmiksamo. Posebej stepemo beljake in sol. Modelčke ali skodelice z ravnimi stenami namažemo z maslom in potresemo z rjavim sladkorjem. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.

Mlačni bešamelni omaki postopoma primešamo rumenjake, banane in nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg. Zmes razdelimo v skodelice, ki jih napolnimo do 3/4, damo jih v ogreto pečico in pečemo od 18 do 20 minut. Sufle takoj ponudimo, ker se hitro sesede.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.