|
masla |
|
moke |
|
mleka |
|
banane |
|
sladkorja |
|
limoninega soka |
|
beljaka |
|
soli |
|
jajca |
|
masla za mazanje modelčkov |
|
rjavega sladkorja za posipanje modelčkov |
Sestavine za 6 do 8 porcij: moka, banane, jajca, limonin sok...
V kozici stopimo maslo, dodamo moko, premešamo in med mešanjem postopoma prilijemo mleko. Kuhamo in mešamo, da dobimo gosto kremasto bešamelno omako, ter odstavimo.
Banane olupimo in narežemo, dodamo sladkor in limonino lupino ter zmiksamo. Posebej stepemo beljake in sol. Modelčke ali skodelice z ravnimi stenami namažemo z maslom in potresemo z rjavim sladkorjem. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
Mlačni bešamelni omaki postopoma primešamo rumenjake, banane in nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg. Zmes razdelimo v skodelice, ki jih napolnimo do 3/4, damo jih v ogreto pečico in pečemo od 18 do 20 minut. Sufle takoj ponudimo, ker se hitro sesede.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.