Carski praženec

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Carski praženec
Sestavine
Št. oseb
rozin
ruma
moke
soli
jajca
sladkorja
mleka
masla

Opis

moka, jajca, rozine

Priprava

Rozine umijemo, osušimo in pokapamo z rumom. Moko zmešamo s soljo, rumenjaki, sladkorjem in mlekom, da dobimo gladko maso. Beljake stepemo v sneg in ga vmešamo v testo.

V ponvi razpustimo maslo ter nanj vlijemo testo in rozine. Ko je spodnja stran pečena, maso obrnemo in popečemo še na drugi strani, dokler ne porjavi. Praženec na koncu razkosamo z vilicami, počakamo, da se osuši, in posujemo s sladkorjem v prahu.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.