|
moke |
|
sladkorja |
|
mleka |
|
kvasa |
|
margarine |
|
jajca |
|
soli |
|
mletega muškatnega oreščka |
|
limonine lupine |
|
citronata (kandirane limonine lupinice) |
|
oranžata (kandirane pomarančne lupinice) |
|
rozin |
|
sladkor v prahu |
Panettone je tradicionalni italijanski božični kolač, brez katerega si naši sosedje ne predstavljajo praznikov. Privoščimo si ga za spremembo tudi mi, in ker ga lahko spečemo v miniaturni različici, je lahko tudi imenitno darilo. Sestavine za 12 modelov (premer 7 cm, 1/8 l prostornine):
Zmešamo moko in sladkor. V sredino naredimo vdolbino. Mleko segrejemo. Vzamemo od 4 do 5 žlic mleka in vanj nadrobimo kvas. To vlijemo v vdolbino v moki in pustimo 15 minut na toplem.
Margarino in preostalo mleko segrejemo. Vmešamo jajca, rumenjaka in začimbe ter dodamo testu. Vse skupaj zgnetemo v gladko testo in za pol ure postavimo na toplo.
Češnje sesekljamo. Tudi koščke oranžata in citronata, rozine in češnje vgnetemo v testo. Modele namažemo z maščobo, vanje porazdelimo testo in postavimo za 25 minut na toplo
Na vrhu testo z nožem zarežemo v obliki križa. Pečemo na 175 stopinjah od 25 do 30 minut. Ko so panettoni pečeni, jih zvrnemo iz modelov in potresemo s sladkorjem v prahu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.