GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Mini panettone

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mini panettone
Sestavine
Št. oseb
moke
sladkorja
mleka
kvasa
margarine
jajca
soli
mletega muškatnega oreščka
limonine lupine
citronata (kandirane limonine lupinice)
oranžata (kandirane pomarančne lupinice)
rozin
sladkor v prahu

Opis

Panettone je tradicionalni italijanski božični kolač, brez katerega si naši sosedje ne predstavljajo praznikov. Privoščimo si ga za spremembo tudi mi, in ker ga lahko spečemo v miniaturni različici, je lahko tudi imenitno darilo. Sestavine za 12 modelov (premer 7 cm, 1/8 l prostornine):

Priprava

Zmešamo moko in sladkor. V sredino naredimo vdolbino. Mleko segrejemo. Vzamemo od 4 do 5 žlic mleka in vanj nadrobimo kvas. To vlijemo v vdolbino v moki in pustimo 15 minut na toplem.

Margarino in preostalo mleko segrejemo. Vmešamo jajca, rumenjaka in začimbe ter dodamo testu. Vse skupaj zgnetemo v gladko testo in za pol ure postavimo na toplo.

Češnje sesekljamo. Tudi koščke oranžata in citronata, rozine in češnje vgnetemo v testo. Modele namažemo z maščobo, vanje porazdelimo testo in postavimo za 25 minut na toplo

Na vrhu testo z nožem zarežemo v obliki križa. Pečemo na 175 stopinjah od 25 do 30 minut. Ko so panettoni pečeni, jih zvrnemo iz modelov in potresemo s sladkorjem v prahu.

#nasazenazenska
nasazenazenska