Jabolčni zavitek

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jabolčni zavitek
Sestavine
Št. oseb
moke
soli
jajce
masla
mlačne vode
rozin
ruma
kislih jabolk
sok limone
sladkorja
cimeta
praženih mandljev in pinjol.

Opis

moka, kisla jabolka, rozine

Priprava

Iz moke, soli, jajca in vode zamesimo testo. Kepo premažemo z maslom in jo damo za eno uro počivat na toplo.

Jabolka naribamo in pokapamo z limoninim sokom. Rozine umijemo in namočimo v rumu.

Testo na tanko razvaljamo ter ga obložimo s pripravljenimi jabolki, rozinami, pinjolami in mandlji. Potresemo s cimetom in zvijemo v štruco, ki jo nato položimo na pomaščen pekač.

Pečemo ga v pečici, segreti na 200 stopinj C, 60 minut oziroma toliko, da testo zlato porjavi.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.