|
moke |
|
soli |
|
jajce |
|
masla |
|
mlačne vode |
|
rozin |
|
ruma |
|
kislih jabolk |
|
sok limone |
|
sladkorja |
|
cimeta |
|
praženih mandljev in pinjol. |
moka, kisla jabolka, rozine
Iz moke, soli, jajca in vode zamesimo testo. Kepo premažemo z maslom in jo damo za eno uro počivat na toplo.
Jabolka naribamo in pokapamo z limoninim sokom. Rozine umijemo in namočimo v rumu.
Testo na tanko razvaljamo ter ga obložimo s pripravljenimi jabolki, rozinami, pinjolami in mandlji. Potresemo s cimetom in zvijemo v štruco, ki jo nato položimo na pomaščen pekač.
Pečemo ga v pečici, segreti na 200 stopinj C, 60 minut oziroma toliko, da testo zlato porjavi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.