Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Kuskus z govedino in čičerko

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kuskus z govedino in čičerko
Sestavine
Št. oseb
instantnega kuskusa
na 2 do 3 cm velike kocke narezane govedine
čebula
korenčka
gomolja zelene
zelena bučka
pločevinka čičerke
olja
masla
sladke paprike
cimeta
zmlete kumine
čiste juhe ali 1 goveja jušna kocka
sol in poper

Opis

kuskus, govedina, čičerika, zelenjava

Priprava

Čebulo olupimo in narežemo na lističe, korenček in zeleno olupimo in narežemo na debelejše paličice ali kocke, bučko očistimo in narežemo na kocke. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo na kocke narezano meso, mešamo in pražimo, da spremeni barvo in se z vseh strani popeče.

Mesu dodamo čebulo, korenje in zeleno, naprej mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča, nato dodamo začimbe in prilijemo juho ali jušno kocko in dodamo vodo. Pokrito kuhamo še toliko časa, da se meso zmehča.

Čičerko stresemo v cedilo, temeljito splaknemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. Proti koncu kuhanja dodamo čičerko in kocke bučke, po okusu dosolimo in popramo ter kuhamo še 5 minut.

. Kuskus zakuhamo v vrelo slano vodo, ki smo ji dodali 1 žlico olja. Glede količine vode se ravnamo po navodilih, ki so napisana na vrečki. Premešamo, odstavimo in pokrito pustimo stati 2 minuti, nato dodamo maslo in z vilicami razdrobimo. Nazadnje kuskus stresemo v plitvo skledo ali razdelimo v globoke krožnike, na sredini naredimo jamico in vanjo damo meso z zelenjavo in omako.