|
instantnega kuskusa |
|
na 2 do 3 cm velike kocke narezane govedine |
|
čebula |
|
korenčka |
|
gomolja zelene |
|
zelena bučka |
|
pločevinka čičerke |
|
olja |
|
masla |
|
sladke paprike |
|
cimeta |
|
zmlete kumine |
|
čiste juhe ali 1 goveja jušna kocka |
|
sol in poper |
kuskus, govedina, čičerika, zelenjava
Čebulo olupimo in narežemo na lističe, korenček in zeleno olupimo in narežemo na debelejše paličice ali kocke, bučko očistimo in narežemo na kocke. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo na kocke narezano meso, mešamo in pražimo, da spremeni barvo in se z vseh strani popeče.
Mesu dodamo čebulo, korenje in zeleno, naprej mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča, nato dodamo začimbe in prilijemo juho ali jušno kocko in dodamo vodo. Pokrito kuhamo še toliko časa, da se meso zmehča.
Čičerko stresemo v cedilo, temeljito splaknemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. Proti koncu kuhanja dodamo čičerko in kocke bučke, po okusu dosolimo in popramo ter kuhamo še 5 minut.
. Kuskus zakuhamo v vrelo slano vodo, ki smo ji dodali 1 žlico olja. Glede količine vode se ravnamo po navodilih, ki so napisana na vrečki. Premešamo, odstavimo in pokrito pustimo stati 2 minuti, nato dodamo maslo in z vilicami razdrobimo. Nazadnje kuskus stresemo v plitvo skledo ali razdelimo v globoke krožnike, na sredini naredimo jamico in vanjo damo meso z zelenjavo in omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.