Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Tortilje s puranom in rdečim fižolom

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Tortilje s puranom in rdečim fižolom
Sestavine
Št. oseb
ali 12 pšeničnih tortilj (odvisno od velikosti)
puranjega fileja
večja čebula
korenčka
zelena bučka
pločevinki rdečega fižola
paradižnikove kaše
olja
sol in poper
zdrobljenega čilija (po želji)
naribanega sira

Opis

rdeč fižol, puranje meso, tortilje

Priprava

Meso narežemo na trakove. Čebulo olupimo in narežemo na lističe. Korenček olupimo in narežemo na paličice, bučko prav tako narežemo na paličice. Fižol splaknemo pod tekočo vodo in ga odcedimo.

V visoki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, trakove mesa in korenček, mešamo in pražimo nekaj minut, da se meso popeče. Nato dodamo bučko in nekaj žlic vode, naprej pokrito dušimo, solimo in popramo. Nazadnje dodamo fižol, čili in paradižnikovo kašo, premešamo in pregrejemo.

V pečici, mikrovalovki ali v ponvi brez maščobe na hitro pogrejemo tortilje, jih napolnimo z nadevom, zvijemo, potresemo s sirom in takoj ponudimo.