|
piščančji file |
|
ješprenja |
|
steblo pora |
|
korenček |
|
steblo belušne zelene |
|
zelena bučka |
|
olja |
|
čiste juhe (lahko iz kocke) |
|
sol in poper |
piščančji file, ješprenj, zelenjava
Meso narežemo na 2 cm velike kocke. Ješprenj dobro splaknemo pod tekočo vodo. Por in zeleno na drobno zrežemo. Ostrgan korenček in bučko narežemo na kockice.
V posodi segrejemo olje, dodamo piščanca, solimo in popramo, mešamo in pražimo nekaj minut, da se meso z vseh strani zlato popeče. Nato dodamo por, zeleno in korenček, naprej mešamo in pražimo, da se zelenjava zmehča.
Mesu in zelenjavi dodamo še ješprenj, premešamo in prilijemo vrelo juho, zavremo in pokrito kuhamo približno 30 minut, da se ješprenj skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Med kuhanjem po potrebi prilijemo še nekaj vroče vode, kakor bi kuhali rižoto, in 5 minut pred koncem kuhanja dodamo kockice bučke.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.