Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Ješprenjeva rižota s piščancem

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ješprenjeva rižota s piščancem
Sestavine
Št. oseb
piščančji file
ješprenja
steblo pora
korenček
steblo belušne zelene
zelena bučka
olja
čiste juhe (lahko iz kocke)
sol in poper

Opis

piščančji file, ješprenj, zelenjava

Priprava

Meso narežemo na 2 cm velike kocke. Ješprenj dobro splaknemo pod tekočo vodo. Por in zeleno na drobno zrežemo. Ostrgan korenček in bučko narežemo na kockice.

V posodi segrejemo olje, dodamo piščanca, solimo in popramo, mešamo in pražimo nekaj minut, da se meso z vseh strani zlato popeče. Nato dodamo por, zeleno in korenček, naprej mešamo in pražimo, da se zelenjava zmehča.

Mesu in zelenjavi dodamo še ješprenj, premešamo in prilijemo vrelo juho, zavremo in pokrito kuhamo približno 30 minut, da se ješprenj skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Med kuhanjem po potrebi prilijemo še nekaj vroče vode, kakor bi kuhali rižoto, in 5 minut pred koncem kuhanja dodamo kockice bučke.

#nasazenazenska
nasazenazenska