|
na kocke narezanega 2 dni starega kruha |
|
piščančji file |
|
manjša bela čebula |
|
korenček |
|
steblo belušne zelene |
|
olja |
|
soli in popra |
|
sesekljanega peteršilja |
|
jajca |
Sestavine za 4 do 6 oseb: stari kruh, piščančji file, belušna zelena...
Meso narežemo na 1 cm velike kocke. Čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo. V posodi na olju najprej pražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo kocke piščanca, korenček in zeleno, solimo in popramo ter mešamo in pražimo nekaj minut, da meso spremeni barvo in se popeče.
Piščančjim kockam prilijemo 2,5 dl vroče vode in pokrito kuhamo še 10 minut, odstavimo in pustimo, da se malo ohladi. V skledi stepemo jajca, dodamo kruhove kocke in peteršilj, premešamo, dodamo piščanca skupaj s tekočino in znova premešamo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj, podolgovat model obložimo s papirjem za peko. Pripravljeno zmes stresemo v model in površino poravnamo. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut. Pečeno štruco zvrnemo iz modela, jo narežemo in še toplo postrežemo kot samostojno jed z dušenim kislim zeljem, s kakšno zelenjavno omako ali s solato.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.