Štruca iz kruhovih kock s piščancem

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Štruca iz kruhovih kock s piščancem
Sestavine
Št. oseb
na kocke narezanega 2 dni starega kruha
piščančji file
manjša bela čebula
korenček
steblo belušne zelene
olja
soli in popra
sesekljanega peteršilja
jajca

Opis

Sestavine za 4 do 6 oseb: stari kruh, piščančji file, belušna zelena...

Priprava

Meso narežemo na 1 cm velike kocke. Čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo. V posodi na olju najprej pražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo kocke piščanca, korenček in zeleno, solimo in popramo ter mešamo in pražimo nekaj minut, da meso spremeni barvo in se popeče.

Piščančjim kockam prilijemo 2,5 dl vroče vode in pokrito kuhamo še 10 minut, odstavimo in pustimo, da se malo ohladi. V skledi stepemo jajca, dodamo kruhove kocke in peteršilj, premešamo, dodamo piščanca skupaj s tekočino in znova premešamo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj, podolgovat model obložimo s papirjem za peko. Pripravljeno zmes stresemo v model in površino poravnamo. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut. Pečeno štruco zvrnemo iz modela, jo narežemo in še toplo postrežemo kot samostojno jed z dušenim kislim zeljem, s kakšno zelenjavno omako ali s solato.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.