|
ječmenčka |
|
steblo pora |
|
korenček |
|
rdeča paprika |
|
steblo belušne zelene |
|
olja |
|
čiste juhe |
|
majarona (po želji) |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
ječmen, por, korenček
Ječmenček damo v cedilo in ga pod tekočo vodo dobro speremo. Zelenjavo očistimo in narežemo. V posodi segrejemo olje, dodamo zelenjavo, pražimo in mešamo, da se malo zmehča, solimo in popramo. Nato dodamo ječmenček, prilijemo vročo juho, začinimo z majaronom, zavremo in pokrito kuhamo toliko časa, da se ječmenček skuha. Med kuhanjem prilijemo še nekaj vroče vode, kakor pri kuhanju rižote. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem, premešamo in postrežemo
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.