Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Piščančji file z gobovim nadevom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančji file z gobovim nadevom
Sestavine
Št. oseb
očiščene polovice piščančjih prsi - fileja
šalotke
korenček
svežih šampinjonov
olja
soli
popra
sesekljanega peteršilja
čiste juhe
češnjevega paradižnika

Opis

piščančja prsa, češnjev paradižnik, šampinjoni

Priprava

Šalotke olupimo, eno na drobno sesekljamo. Korenček olupimo, naribamo ali sesekljamo. Šampinjone očistimo in na drobno zrežemo. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo sesekljano šalotko, korenček in gobe, solimo in popramo, mešamo in pražimo približno 10 minut, da se vse zmehča, nato odstavimo in pustimo, da se malo ohladi.

V vsak kos mesa na debelejšem krajšem koncu zarežemo z dolgim ostrim nožem, da naredimo nekakšen žep. Žepe napolnimo z gobovim nadevom, ki smo mu primešali peteršilj, nato jih spnemo z zobotrebcem ali leseno paličico, da nadev ne bo uhajal.

V ponvi segrejemo 2 žlici olja, na vroče olje položimo piščančje fileje in jih po obeh straneh na hitro popečemo. Nato dodamo olupljeno šalotko in prerezane paradižnike, prilijemo juho in pokrito dušimo približno 15 minut, nazadnje po okusu dosolimo in popramo. Zraven ponudimo kocke kuhanega krompirja ali dušen riž.