|
očiščene polovice piščančjih prsi - fileja |
|
šalotke |
|
korenček |
|
svežih šampinjonov |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
|
čiste juhe |
|
češnjevega paradižnika |
piščančja prsa, češnjev paradižnik, šampinjoni
Šalotke olupimo, eno na drobno sesekljamo. Korenček olupimo, naribamo ali sesekljamo. Šampinjone očistimo in na drobno zrežemo. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo sesekljano šalotko, korenček in gobe, solimo in popramo, mešamo in pražimo približno 10 minut, da se vse zmehča, nato odstavimo in pustimo, da se malo ohladi.
V vsak kos mesa na debelejšem krajšem koncu zarežemo z dolgim ostrim nožem, da naredimo nekakšen žep. Žepe napolnimo z gobovim nadevom, ki smo mu primešali peteršilj, nato jih spnemo z zobotrebcem ali leseno paličico, da nadev ne bo uhajal.
V ponvi segrejemo 2 žlici olja, na vroče olje položimo piščančje fileje in jih po obeh straneh na hitro popečemo. Nato dodamo olupljeno šalotko in prerezane paradižnike, prilijemo juho in pokrito dušimo približno 15 minut, nazadnje po okusu dosolimo in popramo. Zraven ponudimo kocke kuhanega krompirja ali dušen riž.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.