Hladna pečenka s šparglji in korenčkom

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Hladna pečenka s šparglji in korenčkom
Sestavine
Št. oseb
svinjskega kareja brez kosti
korenček
zelenih špargljev
olja
soli
popra
čiste juhe

Opis

svinjski kare, korenček, šparglj

Priprava

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Z dolgim ostrim nožem zarežemo v sredino mesa, da naredimo odprtino, kamor porinemo ostrgan korenček in šparglje. Meso natremo s soljo in poprom ter ga na vročem olju na hitro popečemo z vseh strani.

Nato manjši pekač z mesom prestavimo v pečico in pečemo 35 minut. Vmes pečenko polivamo z vročo juho in jo večkrat obrnemo. Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz pekača, zavijemo v aluminijasto folijo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Nazadnje pečenko narežemo.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.