|
dolgozrnatega belega riža |
|
zelenih špargljev |
|
koromač |
|
korenček |
|
šalotke |
|
olja |
|
masla |
|
soli |
|
popra |
|
čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke) |
riž, šparglji, ostala zelenjava
Šparglje očistimo in narežemo na koščke, koromač očistimo, prepolovimo in narežemo na lističe. Korenček ostrgamo in narežemo na koleščke, šalotko olupimo in na drobno sesekljamo. Juho zavremo.
V posodi segrejemo 1 žlico olja in 2 žlici masla, dodamo šalotko in zrezano zelenjavo. Solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče juhe ter na zmernem ognju dušimo, da se zelenjava malo zmehča. Nato dodamo riž, premešamo, prilijemo preostalo juho in pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Če riž med kuhanjem popije vso tekočino, prilijemo še malo vroče vode.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.