Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Pomladna rižota s šparglji, koromačem in korenčkom

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pomladna rižota s šparglji, koromačem in korenčkom
Sestavine
Št. oseb
dolgozrnatega belega riža
zelenih špargljev
koromač
korenček
šalotke
olja
masla
soli
popra
čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke)

Opis

riž, šparglji, ostala zelenjava

Priprava

Šparglje očistimo in narežemo na koščke, koromač očistimo, prepolovimo in narežemo na lističe. Korenček ostrgamo in narežemo na koleščke, šalotko olupimo in na drobno sesekljamo. Juho zavremo.

V posodi segrejemo 1 žlico olja in 2 žlici masla, dodamo šalotko in zrezano zelenjavo. Solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče juhe ter na zmernem ognju dušimo, da se zelenjava malo zmehča. Nato dodamo riž, premešamo, prilijemo preostalo juho in pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Če riž med kuhanjem popije vso tekočino, prilijemo še malo vroče vode.