KUNEC S KOROMAČEM

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
KUNEC S KOROMAČEM
Sestavine
Št. oseb
kunec
koromač
olja
masla
soli
popra
suhega belega vina
čiste zelenjavne juhe (lahko uporabimo vodo od kuhanja špargljev)
sladke smetane

Opis

glavna jed s prilogo

Priprava

Kunca razrežemo na kose. Očiščen koromač narežemo na krhlje.

V široki posodi segrejemo olje, nanj damo kose kunca in jih z vseh strani zlato popečemo, solimo in popramo, zalijemo z vinom in malo počakamo, da alkohol izpari.

Nato dodamo maslo in koromač, prilijemo vročo juho in pokrito dušimo približno 30 minut. Če je potrebno, med dušenjem prilijemo še malo juhe ali vroče vode. Nazadnje prilijemo smetano, po okusu dosolimo in popramo, prevremo in odstavimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.