Postrv na dušenem koromaču

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Postrv na dušenem koromaču
Sestavine
Št. oseb
postrvi
koromač
rdeče paprike
šalotka
olja
jušne osnove
soli
popra
sesekljanega peteršilja
suhega belega vina

Opis

postrv, koromač, šalotka

Priprava

Koromač očistimo in narežemo na lističe. V kozici segrejemo 1 žlico olja, dodamo koromač, prilijemo 1 dl jušne osnove, solimo in popramo ter dušimo približno 10 minut. Nazadnje lahko prilijemo nekaj kapljic belega balzamičnega kisa.

V drugi kozici segrejemo 1 žlico olja, dodamo na kockice narezano papriko in sesekljano šalotko, mešamo in pražimo, da šalotka postekleni. Nato solimo in popramo, prilijemo juho in pokrito dušimo 10 minut. Nazadnje omako zmiksamo s paličnim mešalnikom ali jo prepasiramo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.