|
telečji, svinjski ali puranji zrezki |
|
očiščene in na kockice narezane buče |
|
mlade špinače |
|
manjša sesekljana čebula |
|
korenček |
|
steblo pora |
|
riža |
|
olja |
|
sol in poper |
|
začimbnega posipa (po želji) |
|
vroče čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke) |
buča, riž, zvitki
Zrezke malo potolčemo, po želji posujemo z začimbnim posipom ali solimo in popramo. Korenček olupimo, por očistimo in narežemo na približno 10 cm dolge paličice in trakove, jih zavijemo v zrezke in zvitke povežemo z vrvico.
V primerno veliki posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo zvitke in jih popečemo. Ko so z vseh strani popečeni, jih zalijemo z zajemalko vroče juhe in pokrito dušimo še od 15 do 20 minut.
V drugi posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo na drobno sesekljano čebulo in jo steklasto prepražimo. Dodamo umito in odcejeno špinačo in jo podušimo. Nato dodamo riž, premešamo in prilijemo vročo juho. Zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 10 minut, po okusu solimo in popramo.
Ko je riž že skoraj kuhan, dodamo kockice buče, premešamo, po potrebi prilijemo še malo vroče vode in skuhamo tako, da je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.