Mesni zvitki z zelenjavnim rižem

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesni zvitki z zelenjavnim rižem
Sestavine
Št. oseb
telečji, svinjski ali puranji zrezki
očiščene in na kockice narezane buče
mlade špinače
manjša sesekljana čebula
korenček
steblo pora
riža
olja
sol in poper
začimbnega posipa (po želji)
vroče čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke)

Opis

buča, riž, zvitki

Priprava

Zrezke malo potolčemo, po želji posujemo z začimbnim posipom ali solimo in popramo. Korenček olupimo, por očistimo in narežemo na približno 10 cm dolge paličice in trakove, jih zavijemo v zrezke in zvitke povežemo z vrvico.

V primerno veliki posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo zvitke in jih popečemo. Ko so z vseh strani popečeni, jih zalijemo z zajemalko vroče juhe in pokrito dušimo še od 15 do 20 minut.

V drugi posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo na drobno sesekljano čebulo in jo steklasto prepražimo. Dodamo umito in odcejeno špinačo in jo podušimo. Nato dodamo riž, premešamo in prilijemo vročo juho. Zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 10 minut, po okusu solimo in popramo.

Ko je riž že skoraj kuhan, dodamo kockice buče, premešamo, po potrebi prilijemo še malo vroče vode in skuhamo tako, da je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.