profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Špageti z bolonjsko omako

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Špageti z bolonjsko omako
Sestavine
Št. oseb
mešanega mletega mesa
sesekljane pancete
čebule
korenčka
stebla belušne zelene
olja
rdečega vina
paradižnikovega koncentrata
lovorovega lista
vroče čiste goveje ali zelenjavne juhe
soli in popra
špagetov ali drugih testenin
nastrganega parmezana

Opis

mešano mleto meso, panceta, paradižnikov koncentrat, špageti...

Priprava

V večji posodi na olju najprej prepražimo na drobno sesekljano čebulo, korenček, zeleno in sesekljano panceto. Ko čebula postekleni, dodamo meso ter naprej mešamo in pražimo, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Prilijemo vino in mešamo toliko časa, da vino izpari.

Mesu dodamo paradižnikov koncentrat in lovorov list, premešamo, prilijemo vročo juho in na zmernem ognju pokrito dušimo 1 uro. Med dušenjem omako po okusu solimo in popramo. Nazadnje testenine prelijemo z omako in potresemo z naribanim parmezanom.