|
olja |
|
čebule |
|
korenčka |
|
steblo stebelne ali 1 rezina gomoljne zelene |
|
stroka česna |
|
feferon (rdeč ali zelen) |
|
praška curry |
|
sladke paprike |
|
rdeče leče |
|
zelenjavne jušne osnove (lahko iz kocke) |
|
paradižnikovega koncentrata |
|
drobtin |
|
zmletih lešnikov ali arašidov |
|
sesekljanega peteršilja |
|
stepeno jajce |
|
soli in popra |
|
lahkega jogurta |
|
svežih sesekljanih zelišč |
|
(noževa konica) koriandra v prahu |
Sestavine za 6 oseb oziroma 30 kroglic: rdeča leča, zmletih lešniki ali arašidi, prašek curry..
Čebulo, korenje, zeleno, česen in feferon očistimo in na drobno sesekljamo. V široki posodi segrejemo 4 žlice olja, dodamo sesekljano zelenjavo, mešamo in pražimo 5 minut. Začinimo s praškom curry in sladko papriko, dodamo lečo ter 1 minuto mešamo.
Prilijemo juho, dodamo paradižnikov koncentrat in zavremo. Pokrito kuhamo od 20 do 25 minut, da se leča skuha in popije skoraj vso tekočino. Odstavimo, po okusu dosolimo in popramo ter pustimo, da se ohladi.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. V ohlajeno zmes vmešamo drobtine in lešnike ali arašide, stepeno jajce in peteršilj, vse dobro zmešamo in z rokami oblikujemo v kroglice, ki jih sproti polagamo na pekač. Kroglice pečemo od 15 do 20 minut, da zlato porumenijo.
Jogurt zmešamo s koriandrom v prahu, ščepcem soli in popra ter s svežimi sesekljanimi zelišči. Še vroče kroglice ponudimo s hladno jogurtovo omako kot predjed ali prigrizek, z dušenim rižem pa so odlična glavna jed.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.