|
(1 skodelica) bolj drobnega okroglozrnatega riža |
|
čebule |
|
mletega mesa (svinjskega ali mešanega) |
|
česna |
|
nastrganega svežega ingverja |
|
sesekljanega peteršilja |
|
jajce |
|
jedilnega škroba |
|
sladke paprike |
|
praška curry |
|
mletega ingverja |
|
suhega belega vina |
|
soli in popra |
okroglozrnati riž, mleto meso, sveži ingver, sladka paprika...
Riž 2 uri namakamo v hladni vodi in dobro odcedimo. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Olupljen česen sesekljamo in z 1 žličko soli stremo v pasto. Mesu dodamo čebulo, strt česen, nastrgan ingver, peteršilj in dobro premešamo.
Mesni masi dodamo še jajce, škrob, začimbe in vino ter z rokami vse dobro pregnetemo. Z mokrimi rokami oblikujemo za oreh velike kroglice in jih povaljamo v rižu, da se jih ta dobro oprime. Kroglice v sopari kuhamo 30 minut in ponudimo še vroče s sojino omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.