Mesne kroglice v omaki avgolemono

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesne kroglice v omaki avgolemono
Sestavine
Št. oseb
mletega mesa (mešanega ali govejega)
okroglozrnatega riža
bela ali zlata čebula
olja
sesekljanega peteršilja
limoni ali 1 dl limoninega soka
drobni jajci
moke
soli
popra
jušna kocka

Opis

mleto meso, riž, limona

Priprava

Riž v slani vodi kuhamo 3 minute. V večji posodi zavremo 1,5 l vode in dodamo jušno kocko.

V skledi zmešamo meso, žličko soli, dva ščepa popra, sesekljan peteršilj in na drobno sesekljano čebulo. Dodamo odcejen riž in dobro premešamo. Iz zmesi oblikujemo manjše kroglice in jih vložimo v juho.

Na zmernem ognju pokrito kuhamo eno uro, nato odstavimo. V skledi z metlico ali vilicami na rahlo stepemo beljaka, dodamo rumenjaka, med mešanjem počasi prilivamo limonin sok, nato primešamo moko in nekaj žlic juhe.

Zmes prilijemo juhi in posodo samo potresamo in obračamo v krogu, da se jajčna zmes enakomerno porazdeli in se omaka zgosti. Potem ko smo dodali jajčno zmes z limono, jedi ne smemo več segrevati!

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.