|
mletega mesa (mešanega ali govejega) |
|
okroglozrnatega riža |
|
bela ali zlata čebula |
|
olja |
|
sesekljanega peteršilja |
|
limoni ali 1 dl limoninega soka |
|
drobni jajci |
|
moke |
|
soli |
|
popra |
|
jušna kocka |
mleto meso, riž, limona
Riž v slani vodi kuhamo 3 minute. V večji posodi zavremo 1,5 l vode in dodamo jušno kocko.
V skledi zmešamo meso, žličko soli, dva ščepa popra, sesekljan peteršilj in na drobno sesekljano čebulo. Dodamo odcejen riž in dobro premešamo. Iz zmesi oblikujemo manjše kroglice in jih vložimo v juho.
Na zmernem ognju pokrito kuhamo eno uro, nato odstavimo. V skledi z metlico ali vilicami na rahlo stepemo beljaka, dodamo rumenjaka, med mešanjem počasi prilivamo limonin sok, nato primešamo moko in nekaj žlic juhe.
Zmes prilijemo juhi in posodo samo potresamo in obračamo v krogu, da se jajčna zmes enakomerno porazdeli in se omaka zgosti. Potem ko smo dodali jajčno zmes z limono, jedi ne smemo več segrevati!
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.