|
mletega mesa (mešanega ali govejega) |
|
rdeč korenček |
|
rumen korenček |
|
peteršiljeva korenina |
|
rdeča paprika |
|
na kockice narezane buče |
|
olja |
|
zdrobljenega timijana |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
mleto meso, korenček, paprika
Zelenjavo očistimo, čebulo sesekljamo, papriko narežemo na krajše trakce, korenje in peteršiljevo korenino na koleščke.
V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo prepražimo, da postekleni. Nato dodamo meso, nekaj minut naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi. Solimo in popramo ter začinimo s timijanom. Nato dodamo še drugo zelenjavo, prilijemo 2 dl vroče vode in pokrito dušimo približno 30 minut, da se zelenjava zmehča. Po potrebi med dušenjem prilijemo še malo vroče vode. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in jo ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.