|
očiščene buče |
|
veliko steblo pora |
|
rezina gomoljne zelene |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
soli |
|
popra |
|
goste sladke smetane |
|
sveže bazilike |
|
zvrhana nastrganega parmezana |
sirovi ravioli ali testenine ali njoki, buča hokaido, sladka smetana
Bučo na grobo naribamo, por narežemo na tanke rezinice, zeleno na drobno naribamo. V posodi segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo por in ga na hitro malo popražimo, da se zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo še bučo in zeleno, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo, da se vse malo zmehča.
Da se ne prismodi, prilijemo malo vode in na blagem ognju pokrito dušimo 10 minut. Nato prilijemo smetano, kuhamo še 2 minuti, primešamo baziliko, parmezan in odstavimo. Omako prelijemo po kuhanih in odcejenih testeninah ali njokih, še najboljša je s sirovimi ravioli.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.