|
bulgurja |
|
večje steblo pora |
|
česna |
|
korenček |
|
olja |
|
paradižnikove kaše |
|
zelena bučka |
|
soli |
|
popra |
|
sveže sesekljane ali 1 ščep posušene bazilike |
|
sesekljanega peteršilja |
bulgur, zelenjava, začimbe
Zelenjavo očistimo, česen in korenček olupimo. Por narežemo na koleščke, česen sesekljamo, korenček na drobno naribamo, bučko narežemo na manjše kocke.
V posodi na olju najprej popražimo por in česen, vendar por ne sme porumeneti. Nato dodamo korenček, paradižnikovo kašo in bučko, solimo in popramo ter premešamo. Zelenjavi dodamo še bulgur, prilijemo 4 dl vroče vode, zavremo in pokrito kuhamo približno 15 minut, da se bulgur skuha. Jed nazadnje potresemo s peteršiljem, premešamo in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.