Ciganski golaž

Čas priprave:

1 h 45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ciganski golaž
Sestavine
Št. oseb
fižola
debeli čebuli
olja
večja rumena koleraba
korenčki
večji krompirji
soli
klobasa
paradižnikovega koncentrata
česna
sladke paprike
sesekljanega peteršilja

Opis

klobasa, paradižnik, česen, čebula, krompir

Priprava

Fižol čez noč namočimo. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi na olju svetlo prepražimo sesekljano čebulo, dodamo namočen fižol z vodo vred in delno pokrito kuhamo približno 1 uro, da se fižol skoraj skuha.

Ko se fižol kuha, olupimo kolerabo, korenček in krompir ter vse narežemo na kocke. Fižolu dodamo zelenjavo, na koleščke narezano klobaso, s soljo strt česen in sladko papriko ter kuhamo še približno 30 minut oziroma toliko časa, da se zelenjava skuha. Med kuhanjem primešamo paradižnikov koncentrat. Nazadnje odstavimo in jed potresemo s peteršiljem.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.