|
na kockice narezanih breskev, nektarin ali kakšnega drugega sadja |
|
rdečega obliva za sadne torte |
|
čokoladnega pudinga |
|
temnega kakava |
|
sladkorja |
|
mleka |
|
stepene sladke smetane |
narezane breskve, nektarine ali kakšno drugo sadje, čokoladni puding, temni kakav...
Obliv za sadne torte zmešamo s 3 žlicami sladkorja in 1 dl hladne vode. V drugi skledici zmešamo prašek za puding, kakav, 3 žlice sladkorja in nekaj žlic hladnega mleka.
V kozici zavremo 5 dl vode, dodamo namočeno želatino in kockice sadja, premešamo in odstavimo. V drugi posodi zavremo mleko, primešamo pudingovo zmes, kuhamo in mešamo še 2 minuti ter odstavimo.
Pripravimo visoke kozarce, na sredino vsakega najprej postavimo lopatico za mešanje testa ali kaj podobnega, da tako vertikalno razdelimo prostor v kozarcu. Nato na eno stran nalijemo puding in na drugo sadni žele ter lopatico odstranimo.
Napolnjene kozarce pokrijemo s prozorno folijo in jih damo za najmanj 30 minut v hladilnik, da se vsebina dobro ohladi. Nazadnje na vrh nabrizgamo stepeno sladko smetano in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.