Čokoladna krema in sadni žele v kozarcih

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čokoladna krema in sadni žele v kozarcih
Sestavine
Št. oseb
na kockice narezanih breskev, nektarin ali kakšnega drugega sadja
rdečega obliva za sadne torte
čokoladnega pudinga
temnega kakava
sladkorja
mleka
stepene sladke smetane

Opis

narezane breskve, nektarine ali kakšno drugo sadje, čokoladni puding, temni kakav...

Priprava

Obliv za sadne torte zmešamo s 3 žlicami sladkorja in 1 dl hladne vode. V drugi skledici zmešamo prašek za puding, kakav, 3 žlice sladkorja in nekaj žlic hladnega mleka.

V kozici zavremo 5 dl vode, dodamo namočeno želatino in kockice sadja, premešamo in odstavimo. V drugi posodi zavremo mleko, primešamo pudingovo zmes, kuhamo in mešamo še 2 minuti ter odstavimo.

Pripravimo visoke kozarce, na sredino vsakega najprej postavimo lopatico za mešanje testa ali kaj podobnega, da tako vertikalno razdelimo prostor v kozarcu. Nato na eno stran nalijemo puding in na drugo sadni žele ter lopatico odstranimo.

Napolnjene kozarce pokrijemo s prozorno folijo in jih damo za najmanj 30 minut v hladilnik, da se vsebina dobro ohladi. Nazadnje na vrh nabrizgamo stepeno sladko smetano in takoj postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.