|
mleka |
|
beljakov |
|
soli |
|
sladkorja |
|
vaniljinega sladkorja |
|
rumenjakov |
|
čokoladnega pudinga |
|
kakava v prahu |
mleko, jajca, čokoladni puding....
Mleko nalijemo v širšo posodo in pristavimo. Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg, nato primešamo 2 žlici sladkorja in naprej stepamo, da se sneg sveti. Z 2 žlicama zajemamo sneg, ga oblikujemo v žličnike in jih vložimo v vrelo mleko. Ko prevrejo, žličnike obrnemo, kuhamo še 30 sekund, nato jih s penovko poberemo iz mleka in damo v cedilo.
Preostali sladkor, vaniljin sladkor in rumenjaka penasto umešamo, primešamo še pudingov prašek in kakav. Zmes razredčimo z nekaj žlicami mleka, nato jo prilijemo vrelemu mleku ter na blagem ognju kuhamo in mešamo 2 minuti. Kremo prelijemo v skledo, nanjo naložimo odcejene žličnike in pustimo, da se ohladi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.