sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Blazinice z limonino kremo in jagodami

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Blazinice z limonino kremo in jagodami
Sestavine
Št. oseb
zamrznjenega listnatega testa
jagod
mleka
sladkorja
soli
neškropljena limona
rumenjakov
škroba
sladkorja v prahu

Opis

preprosta sladica

Priprava

Pečico ogrejemo na 190 stopinj in velik pekač obložimo s papirjem za peko. Odmrznjeno testo na pomokani delovni površini razvaljamo na debelino 0,5 cm in razrežemo na 5 x 5 cm velike kvadrate. Kvadrate zložimo na pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut, da kvadratki narastejo in se zlato zapečejo.

Jagode dobro umijemo. Približno polovico jih očistimo in narežemo na lističe, pokapljamo z limoninim sokom in potresemo z 2 žlicama sladkorja v prahu.

Za kremo v posodi zavremo mleko, dodamo 1 ščepec soli in odstavimo. V skledi stepamo rumenjake in sladkor, da zmes naraste in postane svetla. Dodamo škrob in 1 žlico nastrgane limonine lupinice in med mešanjem prilivamo vrelo mleko. Zmes zlijemo v čisto posodo in na blagem ognju kuhamo in mešamo toliko časa, da se krema zgosti. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.

Pečene kvadratke prečno prerežemo, spodnji del napolnimo s kremo, obložimo z narezanimi jagodami in pokrijemo. Blazinice potresemo s sladkorjem in okrasimo s celimi jagodami.