|
rdeče paprike |
|
zelene paprike |
|
večje kumare |
|
zrelih paradižnikov |
|
sredice belega kruha |
|
česna |
|
vinskega kisa |
|
soli in popra |
|
zmlete kumine (po želji) |
rdeča in zelena paprika, kumara, paradižniki...
Papriko očistimo in narežemo, približno 1/3 zrežemo na kockice. Kumaro olupimo, po dolžini prerežemo, z žličko odstranimo semena, nato jo narežemo na kose, približno 1/3 čvrstega mesa pa zrežemo na kockice. Paradižnike očistimo, 2 narežemo in odstranimo semena, druga 2 zrežemo na kockice. Na kockice narezano zelenjavo damo v skledice, pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik.
Kruhovo sredico nadrobimo v skledo, prelijemo z zajemalko vode in pustimo, da se namoči. Na kose narezano zelenjavo in namočeno kruhovo sredico zmiksamo, da dobimo gosto kašo, solimo in v pokriti posodi za 2 uri postavimo v hladilnik.
Česen pretlačimo, nato ga zmešamo s poprom, kisom in kumino. Začimbno mešanico dodamo zelenjavni kaši, prilijemo še 8 dl mrzle vode, premešamo, po okusu dosolimo in damo še za 30 minut v hladilnik.
Dobro ohlajen gazpacho postrežemo tako, da na sredo mize postavimo skledice s kockicami zelenjave in kockami popečenega kruha. Kadar je zelo vroče, lahko tej hladni juhi dodamo tudi zdrobljen led.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.