Gazpacho - španska osvežilna hladna juha

Čas priprave:

2 h

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Gazpacho - španska osvežilna hladna juha
Sestavine
Št. oseb
rdeče paprike
zelene paprike
večje kumare
zrelih paradižnikov
sredice belega kruha
česna
vinskega kisa
soli in popra
zmlete kumine (po želji)

Opis

rdeča in zelena paprika, kumara, paradižniki...

Priprava

Papriko očistimo in narežemo, približno 1/3 zrežemo na kockice. Kumaro olupimo, po dolžini prerežemo, z žličko odstranimo semena, nato jo narežemo na kose, približno 1/3 čvrstega mesa pa zrežemo na kockice. Paradižnike očistimo, 2 narežemo in odstranimo semena, druga 2 zrežemo na kockice. Na kockice narezano zelenjavo damo v skledice, pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik.

Kruhovo sredico nadrobimo v skledo, prelijemo z zajemalko vode in pustimo, da se namoči. Na kose narezano zelenjavo in namočeno kruhovo sredico zmiksamo, da dobimo gosto kašo, solimo in v pokriti posodi za 2 uri postavimo v hladilnik.

Česen pretlačimo, nato ga zmešamo s poprom, kisom in kumino. Začimbno mešanico dodamo zelenjavni kaši, prilijemo še 8 dl mrzle vode, premešamo, po okusu dosolimo in damo še za 30 minut v hladilnik.

Dobro ohlajen gazpacho postrežemo tako, da na sredo mize postavimo skledice s kockicami zelenjave in kockami popečenega kruha. Kadar je zelo vroče, lahko tej hladni juhi dodamo tudi zdrobljen led.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.