|
škombri |
|
rdeče paprike |
|
zelene paprike |
|
oster feferon (po želji) |
|
rdeče čebule |
|
olivnega olja |
|
vinskega kisa |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
Ko je toplo, nam tekne lažja hrana, k tej pa nedvomno sodijo ribe, ki jih tudi zlahka in hitro pripravimo. Lepo vreme nas vabi ven v naravo, zato s kuhanjem nočemo izgubljati veliko časa. Najpreprosteje, brez umazanije in smradu, ribe pripravljamo v pečici, še posebno če jih zavijemo v papir za peko ali v aluminijasto folijo. Če imamo malo večji balkon, teraso ali vrt, radi kosimo na prostem, lahko pa si tam kosilo z ribami celo pripravimo.
Papriki in feferon očistimo, papriki narežemo na trakce, feferon na drobno zrežemo. Čebuli očistimo in narežemo na lističe. Ribe očistimo, zunaj in znotraj jih posolimo.
V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da se čebula zmehča, vendar ne sme porumeneti. Nato dodamo papriko, naprej mešamo in pražimo kakšno minuto, solimo in popramo, nato prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo 5 minut. Ko je paprika mehka, prilijemo kis, odstavimo in primešamo peteršilj.
Ribe premažemo z oljem in jih spečemo na žaru ali v pečici pod vklopljenim žarom. Ko so pečene, jih preložimo na ogrete krožnike in obložimo s papriko. Zraven ponudimo slan krompir ali kruh.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.