|
ohrovta |
|
srednje veliki krompirji |
|
bela čebula |
|
česna |
|
olivnega olja |
|
na koleščke narezane sveže klobase (pečenica za žar ali perutninska klobasa) |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
glava ohrovta, krompir, sveža klobasa
Ohrovt očistimo in narežemo na tanke rezance. Krompir, čebulo in česen olupimo in narežemo na kockice. Klobaso narežemo na koleščke.
V lonec damo krompir, čebulo in česen, prilijemo 1,5 l vroče vode in olje, zavremo in kuhamo približno 15 minut, nato s paličnim mešalnikom zmiksamo, da dobimo tekočo kremasto juho.
Juhi dodamo ohrovt in klobaso, solimo in na zmernem ognju kuhamo še 15 minut. Nazadnje dodamo peteršilj, po želji popramo, razdelimo v skledice in zraven ponudimo olivno olje.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.