|
češnjevih paradižnikov |
|
česna |
|
sesekljane bazilike |
|
sesekljanega peteršilja |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
drobtin |
|
špagetov |
češnjev paradižnik, česen, bazilika, peteršilj...
Paradižnike prerežemo in jih s prerezano stranjo obrnjeno navzgor zložimo v manjši pekač. Česen olupimo in na drobno sesekljamo ali pretlačimo, dodamo olje, baziliko in peteršilj, solimo in popramo ter premešamo. Na vsak paradižnik z žličko naložimo nekaj te zmesi, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, nato paradižnike enakomerno potresemo z drobtinami in pečemo še 10 minut.
Špagete skuhamo v slani vodi. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo in stresemo v skledo. Potresemo jih s popečenimi paradižniki in pokapljamo s sokom z dna pekača, premešamo in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.