|
srednje velikih lignjev |
|
blitve |
|
krompirji |
|
olivnega olja |
|
drobtin |
|
česna |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
|
belega vina |
lignji, krompir, blitva
V lonec damo narezano umito blitvo in na kose narezan olupljen krompir. Prilijemo toliko vode, da je pokrito, zavremo, solimo in kuhamo približno 15 minut, da je krompir kuhan.
. Česen olupimo in sesekljamo ali pretlačimo. Lovke na drobno zrežemo, dodamo polovico česna, peteršilj in drobtine. Malo posolimo, popramo, dodamo 1 žlico olja in zmešamo. Z zmesjo napolnimo lignje in jih spnemo z zobotrebci.
Ponev s premazom proti prijemanju namažemo z 1 žlico olja, vanjo zložimo polnjene lignje in segrejemo. Ko se lignji popečejo, jih previdno obrnemo, prilijemo vino, pokrijemo in na zmernem ognju pokrito pečemo še od 10 do 15 minut.
Kuhano blitvo in krompir dobro odcedimo in na grobo zmečkamo. Dodamo preostali česen in 2 žlici olivnega olja, premešamo in ponudimo s pečenimi lignji.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.