Pečeni lignji s krompirjem in blitvo

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečeni lignji s krompirjem in blitvo
Sestavine
Št. oseb
srednje velikih lignjev
blitve
krompirji
olivnega olja
drobtin
česna
sesekljanega peteršilja
soli
popra
belega vina

Opis

lignji, krompir, blitva

Priprava

V lonec damo narezano umito blitvo in na kose narezan olupljen krompir. Prilijemo toliko vode, da je pokrito, zavremo, solimo in kuhamo približno 15 minut, da je krompir kuhan.

. Česen olupimo in sesekljamo ali pretlačimo. Lovke na drobno zrežemo, dodamo polovico česna, peteršilj in drobtine. Malo posolimo, popramo, dodamo 1 žlico olja in zmešamo. Z zmesjo napolnimo lignje in jih spnemo z zobotrebci.

Ponev s premazom proti prijemanju namažemo z 1 žlico olja, vanjo zložimo polnjene lignje in segrejemo. Ko se lignji popečejo, jih previdno obrnemo, prilijemo vino, pokrijemo in na zmernem ognju pokrito pečemo še od 10 do 15 minut.

Kuhano blitvo in krompir dobro odcedimo in na grobo zmečkamo. Dodamo preostali česen in 2 žlici olivnega olja, premešamo in ponudimo s pečenimi lignji.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.