|
velike okrogle artičoke |
|
česna |
|
drobtin |
|
olivnega olja |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
|
čiste juhe |
artičoke, česen, drobtine
Artičoke pri peclju odrežemo, zunanje trde liste obtrgamo, peclje olupimo in narežemo na koščke. Česen olupimo in na drobno sesekljamo, dodamo drobtine, 4 žlice olivnega olja, peteršilj, sol in poper ter primešamo toliko juhe, da lahko vse zmešamo.
Liste artičok previdno razpremo, sredino in prostore med listi napolnimo z drobtinovim nadevom. Artičoke zložimo v posodo ali lonec na pritisk, dodamo olupljene in narezane peclje, vse pokapljamo z oljem in zalijemo z juho. Pokrito kuhamo oziroma dušimo približno 1 uro, da se artičoke zmehčajo. Če je potrebno, med dušenjem prilijemo še malo juhe.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.