Polnjene dušene artičoke s česnom in drobtinicami

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjene dušene artičoke s česnom in drobtinicami
Sestavine
Št. oseb
velike okrogle artičoke
česna
drobtin
olivnega olja
sesekljanega peteršilja
soli
popra
čiste juhe

Opis

artičoke, česen, drobtine

Priprava

Artičoke pri peclju odrežemo, zunanje trde liste obtrgamo, peclje olupimo in narežemo na koščke. Česen olupimo in na drobno sesekljamo, dodamo drobtine, 4 žlice olivnega olja, peteršilj, sol in poper ter primešamo toliko juhe, da lahko vse zmešamo.

Liste artičok previdno razpremo, sredino in prostore med listi napolnimo z drobtinovim nadevom. Artičoke zložimo v posodo ali lonec na pritisk, dodamo olupljene in narezane peclje, vse pokapljamo z oljem in zalijemo z juho. Pokrito kuhamo oziroma dušimo približno 1 uro, da se artičoke zmehčajo. Če je potrebno, med dušenjem prilijemo še malo juhe.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.