|
moke |
|
margarine |
|
paradižniki |
|
jajčevca |
|
česna |
|
origana |
|
olivnega olja |
|
sesekljanega peteršilja |
|
na grobo naribanega ementalca (ali podobnega sira) |
|
jajca |
|
soli |
|
popra |
moka, margarina, paradižniki....
Plitev pekač namažemo z margarino in potresemo z moko. Moki, ki smo jo pomešali s pol žličke soli, dodamo na kocke narezano margarino in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo od 2 do 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo, z njim obložimo dno in obod pekača ter postavimo na hladno.
Jajčevca zrežemo na kockice, česen olupimo in na drobno sesekljamo. V široki posodi segrejemo olje, dodamo česen in kockice jajčevca, mešamo in pražimo nekaj minut. Solimo in popramo, dodamo origano ter na zmernem ognju pokrito dušimo še približno 15 minut.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Ko se kocke jajčevca ohladijo, primešamo peteršilj, stepeni jajci in sir ter zmes stresemo v pekač. Na vrh naložimo rezine paradižnika, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.