zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

njena.si
njena.si njena.si
Svinjska ribica z zelenjavo v pečici

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Svinjska ribica z zelenjavo v pečici
Sestavine
Št. oseb
govejega ali svinjskega fileja (enakomerno debel kos)
paradižnika
drobno sesekljan strok česna
šampinjonov
margarine
olivnega olja
zmletih posušenih gob
sladke smetane
sesekljanega peteršilja
moke
soli
popra

Opis

goveji ali svinjski file, paradižnik, šampinjoni...

Priprava

Paradižnike najprej potopimo v krop, čez 2 minuti jih odcedimo, olupimo in narežemo na polovice ali na četrtine. Šampinjone očistimo in narežemo na debelejše rezine. Očiščeno meso pomokamo.

V ponvi na vročem olju najprej popečemo meso z vseh strani, ga preložimo v namaščen pekač in dodamo olupljen paradižnik. V ponvi nato na stopljeni margarini popražimo gobe, začinimo jih s česnom, soljo in poprom. Zmehčane gobe dodamo mesu.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Smetano solimo in popramo, zmešamo s posušenimi gobami in peteršiljem ter prelijemo po mesu. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 20 do 30 minut.