|
govejega ali svinjskega fileja (enakomerno debel kos) |
|
paradižnika |
|
drobno sesekljan strok česna |
|
šampinjonov |
|
margarine |
|
olivnega olja |
|
zmletih posušenih gob |
|
sladke smetane |
|
sesekljanega peteršilja |
|
moke |
|
soli |
|
popra |
goveji ali svinjski file, paradižnik, šampinjoni...
Paradižnike najprej potopimo v krop, čez 2 minuti jih odcedimo, olupimo in narežemo na polovice ali na četrtine. Šampinjone očistimo in narežemo na debelejše rezine. Očiščeno meso pomokamo.
V ponvi na vročem olju najprej popečemo meso z vseh strani, ga preložimo v namaščen pekač in dodamo olupljen paradižnik. V ponvi nato na stopljeni margarini popražimo gobe, začinimo jih s česnom, soljo in poprom. Zmehčane gobe dodamo mesu.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Smetano solimo in popramo, zmešamo s posušenimi gobami in peteršiljem ter prelijemo po mesu. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 20 do 30 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.