Gibanica z bučkami in jajci

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Jajčne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Gibanica z bučkami in jajci
Sestavine
Št. oseb
vlečenega testa
zeleni bučki (približno 600 g)
česna
sesekljanega peteršilja
ali več v trdo kuhanih jajc
sladke smetane
rumenjaki
nastrganega parmezana
soli
popra
olja

Opis

Kot samostojna jed ali s solato

Priprava

Bučki po dolžini razrežemo na štiri dele in nato na lističe. Česen olupimo in pretlačimo ali na drobno sesekljamo. V veliki ponvi segrejemo 3 žlice olja, dodamo česen in bučke, mešamo in pražimo, da se bučke zmehčajo. Solimo, popramo, potresemo s peteršiljem in pustimo, da se ohladi.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Kuhana jajca olupimo in narežemo na koleščke. Rumenjake na rahlo stepemo, nato jih zmešamo s smetano in parmezanom.

V naoljen pravokoten pekač damo dva lista testa, na testo naložimo plast bučk in prelijemo z nekaj žlicami zmesi rumenjakov in smetane. Obložimo še z rezinami jajc in pokrijemo z dvema listoma testa. Ponovimo postopek z bučkami in jajci, prelijemo s preostankom smetane in jajc in pokrijemo z dvema listoma testa.

Zgornjo plast testa pokapljamo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 35 do 45 minut, da se testo zlato zapeče. Pečeno gibanico razrežemo in ponudimo toplo ali mlačno.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.