Jagnječje zarebrnice z rožmarinom

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jagnječje zarebrnice z rožmarinom
Sestavine
Št. oseb
jagnječjih zarebrnic
olivnega olja
limoninega soka
česna
soli
popra

Opis

jagnječe zarebrnice, olivno olje, limonin sok

Priprava

Z ostrim nožem zarežemo v meso na koncu kosti in ga potisnemo ob kosti navzdol. V velikem globokem krožniku z vilicami zmešamo olje, limonin sok, sesekljan česen, sol in poper. V marinado položimo še vejice rožmarina in zarebrnice, nato pustimo najmanj 1 uro, da se okusi prepojijo, in meso vmes enkrat obrnemo.

Zarebrnice vzamemo iz marinade in konce kosti ovijemo z aluminijasto folijo, da se ne zažgejo. Na rešetko ogretega žara položimo najprej vejice rožmarina, nanje damo zarebrnice in pečemo približno 15 minut. Med pečenjem meso enkrat obrnemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.