|
artičoke (odvisno od velikosti) |
|
česna |
|
manjše steblo pora |
|
korenček |
|
zelena bučka |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
|
vode |
artičoke, česen, por
Artičokam obtrgamo zunanje trde liste, nato jih narežemo na krhlje. Zelenjavo očistimo, por narežemo na koleščke, korenček na kockice, bučko na paličice.
V posodi na olju najprej na hitro popražimo artičoke, por in korenje, solimo in popramo ter prilijemo 5 dl vroče vode. Pokrito dušimo toliko časa, da se artičoke zmehčajo, nato dodamo narezane bučke in vse dušimo še 5 minut. Nazadnje potresemo s sesekljanim peteršiljem in s pečenim krompirjem ponudimo k mesu ali kot samostojno zelenjavno jed.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.