901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Dušene artičoke z mlado zelenjavo

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Dušene artičoke z mlado zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
artičoke (odvisno od velikosti)
česna
manjše steblo pora
korenček
zelena bučka
olivnega olja
soli
popra
sesekljanega peteršilja
vode

Opis

artičoke, česen, por

Priprava

Artičokam obtrgamo zunanje trde liste, nato jih narežemo na krhlje. Zelenjavo očistimo, por narežemo na koleščke, korenček na kockice, bučko na paličice.

V posodi na olju najprej na hitro popražimo artičoke, por in korenje, solimo in popramo ter prilijemo 5 dl vroče vode. Pokrito dušimo toliko časa, da se artičoke zmehčajo, nato dodamo narezane bučke in vse dušimo še 5 minut. Nazadnje potresemo s sesekljanim peteršiljem in s pečenim krompirjem ponudimo k mesu ali kot samostojno zelenjavno jed.