Bucatini Marilena - luknjasti špageti v pikantni omaki z gobami, tunino in kaprami

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bucatini Marilena - luknjasti špageti v pikantni omaki z gobami, tunino in kaprami
Sestavine
Št. oseb
bucatinov - luknjastih špagetov
sesekljanega paradižnika ali paradižnikove kaše
posušenih jurčkov
fileji slanih inčunov
česna
paprike
kaper
olivnega olja
sesekljanega peteršilja
lovorov list
posušenega origana
soli
popra

Opis

bucatini - luknjasti špageti, sesekljan paradižnik, posušeni jurčki...

Priprava

Gobe namočimo v topli vodi. Inčune odcedimo in sesekljamo. Česen olupimo in pretlačimo, papriko očistimo in zrežemo na kockice. Kapre sesekljamo, če uporabimo tiste v soli, jih najprej dobro speremo pod tekočo vodo. Ko se gobe zmehčajo, jih odcedimo in zrežemo.

V kozici segrejemo olje, dodamo česen in papriko in na hitro malo popražimo. Dodamo lovorov list, gobe in paradižnik ter pokrito kuhamo 10 minut. Nato dodamo kapre, peteršilj in origano, po okusu solimo in popramo ter na blagem ognju kuhamo še 20 minut.

Medtem zavremo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, solimo, v krop stresemo testenine in jih skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo in prelijemo z omako.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.