|
bucatinov - luknjastih špagetov |
|
sesekljanega paradižnika ali paradižnikove kaše |
|
posušenih jurčkov |
|
fileji slanih inčunov |
|
česna |
|
paprike |
|
kaper |
|
olivnega olja |
|
sesekljanega peteršilja |
|
lovorov list |
|
posušenega origana |
|
soli |
|
popra |
bucatini - luknjasti špageti, sesekljan paradižnik, posušeni jurčki...
Gobe namočimo v topli vodi. Inčune odcedimo in sesekljamo. Česen olupimo in pretlačimo, papriko očistimo in zrežemo na kockice. Kapre sesekljamo, če uporabimo tiste v soli, jih najprej dobro speremo pod tekočo vodo. Ko se gobe zmehčajo, jih odcedimo in zrežemo.
V kozici segrejemo olje, dodamo česen in papriko in na hitro malo popražimo. Dodamo lovorov list, gobe in paradižnik ter pokrito kuhamo 10 minut. Nato dodamo kapre, peteršilj in origano, po okusu solimo in popramo ter na blagem ognju kuhamo še 20 minut.
Medtem zavremo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, solimo, v krop stresemo testenine in jih skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo in prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.