901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Rezanci z lososom, kaprami, svežim feferončkom in paradižnikom

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rezanci z lososom, kaprami, svežim feferončkom in paradižnikom
Sestavine
Št. oseb
rezancev
manjše čebule
svežega lososa ali tunine
belega vina
kaper
fileji slanih inčunov
češnjevega paradižnika
olivnega olja
sesekljanega peteršilja
soli
popra

Opis

rezanci, čebula, sveži losos ali tunina, belo vino....

Priprava

Očiščeno meso lososa ali tunine brez kože in kosti narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Fileje inčunov in kapre sesekljamo. Paradižnike prepolovimo ali narežemo na krhlje.

V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. V ponvi na olju malo popražimo čebulo, dodamo kocke ribjega mesa, pražimo 2 minuti in zalijemo z vinom. Ko vino izpari, dodamo sesekljane inčune in kapre, paradižnik, solimo po okusu in dušimo še 2 minuti.

Testenine skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih takoj odcedimo, zmešamo z omako in potresemo s peteršiljem.