|
sardel |
|
olivnega olja |
|
mlade čebulice ali 1 bela čebula |
|
sesekljana stroka česna |
|
sesekljanega svežega žajblja |
|
zreli paradižniki |
|
čiste ribje ali zelenjavne juhe |
|
balzamičnega kisa |
|
belega vina |
|
na koleščke narezanih črnih oliv |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
Ko je toplo, nam tekne lažja hrana, k tej pa nedvomno sodijo ribe, ki jih tudi zlahka in hitro pripravimo. Lepo vreme nas vabi ven v naravo, zato s kuhanjem nočemo izgubljati veliko časa. Najpreprosteje, brez umazanije in smradu, ribe pripravljamo v pečici, še posebno če jih zavijemo v papir za peko ali v aluminijasto folijo. Če imamo malo večji balkon, teraso ali vrt, radi kosimo na prostem, lahko pa si tam kosilo z ribami celo pripravimo.
Sardele očistimo. Čebulice z zelenjem vred narežemo na koleščke, če uporabimo čebulo, jo narežemo na lističe. Paradižnike najprej potopimo v vrelo in nato v hladno vodo ter jih olupimo in narežemo na kocke.
V širši posodi segrejemo olje, dodamo čebulico ali čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da se malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Nato dodamo česen in žajbelj, še malo popražimo, dodamo paradižnik in sardele, prilijemo vino in kis ter pokrito dušimo približno 3 minute.
Ko se paradižnik zmehča, prilijemo juho in dušimo še približno 10 minut. Po okusu dosolimo in popramo. Proti koncu dodamo olive, ko jed odstavimo, pa jo potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.