901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Bavette - tanki rezanci s tunino, olivami in kaprami na hitro

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bavette - tanki rezanci s tunino, olivami in kaprami na hitro
Sestavine
Št. oseb
tankih rezancev (lahko špagetov)
črnih oliv
(1 pločevinka) tunine v olivnem olju
kaper
česna
olivnega olja
sesekljanega peteršilja
soli
popra

Opis

tanki rezanci, črne olive, tunina v olivnem olju...

Priprava

V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Olive na drobno zrežemo, kapre sesekljamo, česen olupimo in pretlačimo.

Ko voda zavre, solimo in dodamo testenine. V kozici na olju na hitro popražimo česen, vendar ne sme porumeneti. Nato dodamo olive, nadrobljeno tunino in kapre, prilijemo nekaj žlic vode od kuhanja testenin in kuhamo še nekaj minut.

Ko so testenine kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo. Omaki dodamo še peteršilj in jo prelijemo po testeninah.