Jagnječji file s sladko-kislo omako

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jagnječji file s sladko-kislo omako
Sestavine
Št. oseb
jagnječja fileja po 225 g
olivnega olja
na drobno sesekljana manjša čebula
česna
naribanega svežega ingverja
jabolčnega soka
jabolčne čežane
rjavega sladkorja
kečapa
gorčice
popra
soli

Opis

jagnječji file, jabolčna čežana, svež ingver Nasvet Na enak način lahko pripravimo tudi svinjski file, ki ga zlahka dobimo v vsaki mesnici.

Priprava

Vsak file položimo na dvojno plast aluminijaste folije, ga posolimo in popramo. V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo 2 minuti, da oveni. Dodamo ingver, malo popražimo in premešamo, prilijemo jabolčni sok, dodamo sladkor in kečap ter zavremo. Kuhamo in mešamo nekaj minut, da tekočina povre na polovico.

Meso premažemo s polovico omake, nato ga dobro zavijemo v folijo, zavitka položimo na rešetko razgretega žara ali pečice in pečemo 25 minut, vmes zavitka nekajkrat obrnemo.

Nazadnje folijo odvijemo, meso narežemo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.