|
jagnječja fileja po 225 g |
|
olivnega olja |
|
na drobno sesekljana manjša čebula |
|
česna |
|
naribanega svežega ingverja |
|
jabolčnega soka |
|
jabolčne čežane |
|
rjavega sladkorja |
|
kečapa |
|
gorčice |
|
popra |
|
soli |
jagnječji file, jabolčna čežana, svež ingver Nasvet Na enak način lahko pripravimo tudi svinjski file, ki ga zlahka dobimo v vsaki mesnici.
Vsak file položimo na dvojno plast aluminijaste folije, ga posolimo in popramo. V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo 2 minuti, da oveni. Dodamo ingver, malo popražimo in premešamo, prilijemo jabolčni sok, dodamo sladkor in kečap ter zavremo. Kuhamo in mešamo nekaj minut, da tekočina povre na polovico.
Meso premažemo s polovico omake, nato ga dobro zavijemo v folijo, zavitka položimo na rešetko razgretega žara ali pečice in pečemo 25 minut, vmes zavitka nekajkrat obrnemo.
Nazadnje folijo odvijemo, meso narežemo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.