|
želatine v prahu |
|
sladke smetane za stepanje |
|
vaniljinega ekstrakta |
|
sladkorja |
|
rezinice pomarančne lupine |
|
polnomastnega jogurta |
|
olja |
sladka smetana, želatina, sladkor....
V skledico damo 1,5 dl smetane, potresemo z želatino v prahu in pustimo stati približno 10 minut, da želatina nabrekne. Preostalo smetano damo v kozico, dodamo vaniljin strok in semena, ki jih izpraskamo iz prerezanega stroka, sladkor in pomarančno lupinico, na blagem ognju zavremo in mešamo, da se sladkor stopi.
Odstavimo, primešamo želatino in mešamo toliko časa, da se stopi. Vaniljin strok in pomarančno lupinico odstranimo, pustimo 10 minut, da se malo ohladi, nato primešamo jogurt
Pokončne kovinske modelčke namažemo z oljem, vanje razdelimo zmes, pokrijemo s prozorno ali z aluminijasto folijo in za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se panakota strdi. Nazadnje panakoto zvrnemo iz modelčkov na krožnike, okrasimo z jagodami in rezinicami pomarančne lupine.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.