Kakijeva marmelada

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Džemi, marmelade

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kakijeva marmelada
Sestavine
Št. oseb
mehkih kakijev
limoninega soka
cimeta ali mešanice začimb za medenjake (po želji)
sladkorja
zgoščevalca

Opis

kaki, sladkor, limonin sok

Priprava

Kaki umijemo in osušimo, nato ga zmiksamo, takoj dodamo limonin sok in kašo zlijemo v posodo. Primešamo približno polovico sladkorja, po želji dodamo še cimet ali začimbe za medenjake in na zmernem ognju zavremo. Nato na blagem ognju kuhamo in mešamo 5 minut.

V skodelici zmešamo preostali sladkor in zgoščevalec v prahu, med mešanjem dodamo marmeladi in kuhamo še 2 minuti. Še vročo marmelado damo v kozarčke in jih takoj zapremo. Za 5 minut jih postavimo »na glavo«, nato kozarčke obrnemo in pustimo, da se ohladijo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.