|
mehkih kakijev |
|
limoninega soka |
|
cimeta ali mešanice začimb za medenjake (po želji) |
|
sladkorja |
|
zgoščevalca |
kaki, sladkor, limonin sok
Kaki umijemo in osušimo, nato ga zmiksamo, takoj dodamo limonin sok in kašo zlijemo v posodo. Primešamo približno polovico sladkorja, po želji dodamo še cimet ali začimbe za medenjake in na zmernem ognju zavremo. Nato na blagem ognju kuhamo in mešamo 5 minut.
V skodelici zmešamo preostali sladkor in zgoščevalec v prahu, med mešanjem dodamo marmeladi in kuhamo še 2 minuti. Še vročo marmelado damo v kozarčke in jih takoj zapremo. Za 5 minut jih postavimo »na glavo«, nato kozarčke obrnemo in pustimo, da se ohladijo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.