|
očiščenih sardel |
|
pinjol |
|
soli in popra |
|
(zvrhani) moke |
|
olivnega olja |
|
čebule |
|
lovorovega lista |
|
rožmarinovih iglic |
|
sladkorja |
|
kozic |
|
česna |
|
limoninega soka |
|
paradižnik |
|
drobnjaka |
|
kaper |
|
slanega sardelnega fileta |
|
majoneze |
|
posušenega origana |
|
pločevinke tunine v olju |
|
(listov) rukole |
|
čabate |
sardele, pinjole, olivno olje, sardelni filet, tunina...
Čas priprave: 30 minut in najmanj 12 ur za počivanje Priprava: Sardele pod tekočo vodo očistimo in jih do suhega popivnamo s papirnatimi brisačami. Trebušno votlino razpremo in odstranimo kosti. V suhi ponvi pražimo pinjole, da nekoliko porjavijo.
Sardele posolimo, popramo in povaljamo v moki. V manjši ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem hrustljavo spečemo hkrati po dve sardeli. Nato jih vzamemo iz olja in shranimo.
Čebule olupimo in narežemo na kolobarje. V ponvi segrejemo 5 žlic olja in na njem pražimo čebulo skupaj z lovorovimi listi in rožmarinom, da postekleni. Dodamo sladkor, kis, sol in poper. Primešamo rozine in pinjole. V posodo za shranjevanje živil nadevamo polovico čebulne zmesi, nanjo položimo sardele, nato še preostalo čebulno zmes. Posodo nepredušno zapremo in jo postavimo za 12 ur na hladno.
Kozice do repa olupimo. Nato jih zarežemo po hrbtu in z noževo konico previdno odstranimo črevo. 2 stroka česna olupimo, sesekljamo ter skupaj z limoninim sokom in 1 dl vode obdelamo s paličnim mešalnikom. Posolimo in popramo. Kozice damo v marinado in jih v pokriti posodi čez noč shranimo na hladnem.
Naslednji dan paradižnik razpolovimo, odstranimo semena ter nastavek peclja in meso narežemo na kockice. Strok česna olupimo in na drobno sesekljamo. Drobnjak splaknemo, osušimo in nastrižemo. Kapre sesekljamo. Sardelni filet z vilicami zmečkamo, zmešamo z majonezo, kaprami, česnom, tremi četrtinami drobnjaka in origanom. Primešamo odcejeno in razdrobljeno tunino, paradižnik ter solimo in popramo. Rukolo umijemo in osušimo.
V ponvi segrejemo 2 žlici olja. Kozice poberemo iz marinade in jih na olju pečemo na vsaki strani 2 minuti. Nato jih polijemo z marinado in shranimo.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Kruh narežemo na 16 rezin. Na sredini pečice jih pečemo od 4 do 5 minut, da postanejo hrustljave. Nato jih natremo s česnom, pokapljamo z olivnim oljem in pečemo še 3 do 4 minute, da rahlo porjavijo. Na 8 rezin opečenega kruha damo po 3 liste rukole, namažemo s tuninim namazom in okrasimo z drobnjakom. Na pladenj naložimo obložene kruhke, sardele in kozice, zraven ponudimo preostale rezine kruha.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.