|
korenček |
|
gomoljne zelene |
|
majhne čebule |
|
česna |
|
lovorovih listov |
|
olivnega olja |
|
limoninega soka |
|
medu |
|
posušenega origana |
|
paradižnikove kaše |
|
zelenjavne kocke |
|
špagetov |
|
soli |
|
fileja škarpine (od 150-200 g) |
|
(zvrhana) polnomastne kisle smetane |
korenček, čebula, olivno olje, špageti, file škarpine...
Korenček in zeleno olupimo in na drobno nastrgamo. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Korenje, zeleno, čebulo in lovorova lista na vročem olju pražimo od 6 do 7 minut.
Primešamo česen, limonin sok, med in origano ter vse skupaj med mešanjem pražimo še 2 do 3 minute. Dodamo paradižnikovo kašo in zelenjavno kocko ter odkrito kuhamo 5 minut, da tekočina povre. Za špagete zavremo 3,5 l vode. Krop solimo, vanj stresemo špagete in jih skuhamo. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo.
Ribji file umijemo in do suhega popivnamo. Če najdemo kosti, jih s pinceto odstranimo. File narežemo na kockice. Omako izboljšamo s smetano, po okusu solimo in popramo. Ribje kocke dodamo omaki in kuhamo še 3 minute. Nato jo odstavimo in pokrito pustimo še 3 do 5 minut, da se skuha do konca. Preden ponudimo, odstranimo lovorove liste.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.