1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Bolonjska omaka iz škarpine (na sliki spodaj)

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bolonjska omaka iz škarpine (na sliki spodaj)
Sestavine
Št. oseb
korenček
gomoljne zelene
majhne čebule
česna
lovorovih listov
olivnega olja
limoninega soka
medu
posušenega origana
paradižnikove kaše
zelenjavne kocke
špagetov
soli
fileja škarpine (od 150-200 g)
(zvrhana) polnomastne kisle smetane

Opis

korenček, čebula, olivno olje, špageti, file škarpine...

Priprava

Korenček in zeleno olupimo in na drobno nastrgamo. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Korenje, zeleno, čebulo in lovorova lista na vročem olju pražimo od 6 do 7 minut.

Primešamo česen, limonin sok, med in origano ter vse skupaj med mešanjem pražimo še 2 do 3 minute. Dodamo paradižnikovo kašo in zelenjavno kocko ter odkrito kuhamo 5 minut, da tekočina povre. Za špagete zavremo 3,5 l vode. Krop solimo, vanj stresemo špagete in jih skuhamo. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo.

Ribji file umijemo in do suhega popivnamo. Če najdemo kosti, jih s pinceto odstranimo. File narežemo na kockice. Omako izboljšamo s smetano, po okusu solimo in popramo. Ribje kocke dodamo omaki in kuhamo še 3 minute. Nato jo odstavimo in pokrito pustimo še 3 do 5 minut, da se skuha do konca. Preden ponudimo, odstranimo lovorove liste.