|
manjših ali 4 večjih lososovih kotletov |
|
peteršilja |
|
svežih listov bazilike |
|
(listov) mete |
|
mlade čebulice |
|
česna |
|
zelenega čilija |
|
kaper |
|
limoninega soka |
|
olivnega olja |
|
soli in popra |
|
masla |
lososovi kotleti, peteršilj, čebulica, česen, olivno olje...
Zelišča splaknemo, osmukamo listke in jih sesekljamo. Čebulico očistimo, umijemo in narežemo na obročke. Česen olupimo. Čili umijemo, semena odstranimo. Česen, čili in kapre sesekljamo, primešamo zelišča, čebulico, 2 žlici limoninega soka in olje ter s paličnim mešalnikom obdelamo v pire. Lahko prilijemo še malo olja. Omako solimo in popramo.
Kotlete umijemo, popivnamo, pokapamo z limoninim sokom in posolimo. V ponvi na stopljenem maslu jih pečemo na vsaki strani po 2 minuti. Nato ponev odstavimo, pokrijemo in pustimo 5 minut. Kotlete ponudimo z zeleno omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.